Links

Archief Frans Kellendonk
Site van de Leidse Universiteitsbibliotheek, met een gedetailleerde beschrijving van Kellendonks literaire archief, zoals dat bewaard wordt in de collectie van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Athenaeum Boekhandel
Site van de Athenaeum Boekhandel, met zoek- en bestelfunctie voor alle leverbare Kellendonk-titels.

Uitgeverij Querido
Site van Kellendonks huidige uitgever, Querido, met informatie over de leverbare titels.

DBNL.org
De volledige teksten van ‘Beeld en Gelijkenis’ (in:Over God) en Los-vast (Frans Kellendonk in dispuut met Maarten ’t Hart) zijn hier beschikbaar, alsook een overzicht van de secundaire literatuur.

Frans Kellendonk lezing
Site van de Faculteit der Letteren van de Nijmeegse Radboud Universiteit, met onder meer aankondigingen van de jaarlijks aldaar gehouden Frans Kellendonk-lezing.

Klaas Koppe
Site van de fotograaf Klaas Koppe, met foto’s en filmpjes van en over schrijvers, onder wie Frans Kellendonk.

Letterkundig Museum
Site van het Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum, met informatie over de collectie, publicaties en activiteiten van het museum. Het museum bezit onder andere het originele manuscript van Kellendonks roman Mystiek lichaam.

Literaire prijzen
Site met informatie over de aan Frans Kellendonk toegekende literaire prijzen en over winnaars van de naar hem vernoemde Frans Kellendonk-prijs.

Maatschappij der Nederlandse Letterkunde
Site van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, met onder andere informatie over de driejaarlijkse Frans Kellendonk-prijs.

NLPVF
Site van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, met Engelstalige informatie over (vertalingen van) Kellendonks werk.

VPRO Boeken
Boekensite van VPRO-radio met o.a. audiofragmenten van Frans Kellendonk die eigen werk voorleest.

%d bloggers liken dit: